Τα τραγούδια γράφονται για ένα συγκεκριμένο σκοπό, να δημιουργήσουν συναισθήματα και εικόνες σε αυτόν / αυτή που το ακούει.

Όμως αρκετές φορές, συνδέονται και με γεγονότα τα οποία ποτέ δεν θα φανταζόταν ο συνθέτης – στιχουργός πως θα συνδεόταν.

Δείτε τα παρακάτω τραγούδια / μελωδίες που τα θυμόμαστε για άλλο λόγο, από αυτό που γράφτηκαν, όπως τα ξεχώρισε το oneman.gr:

Carmina Burana (ΠΑΣΟΚ)

Η Carmina Burana είναι μια χειρόγραφη συλλογή ποιημάτων και τραγουδιών που γράφτηκαν στις αρχές του 13ου αιώνα. 24 απ’ αυτά, μελοποιήθηκαν απ’ τον Γερμανό συνθέτη Carl Orff, το 1937. Το ‘O Fortuna’, το οποίο αποτελεί κομμάτι της καντάτας ‘Carmina Burana’, έχει συνδεθεί και θα είναι για πάντα συνδεδεμένο με το ΠΑΣΟΚ…

The Final Countdown (Ευρωμπάσκετ 1987)

O Joey Tempest, μέλος του σουηδικού συγκροτήματος Europe έγραψε το τραγούδι όπου και αποτελούσε κομμάτι του ομώνυμου δίσκου της μπάντας που κυκλοφόρησε το 1986. Το έχουμε συνδέσει φυσικά με το θρυλικό Eurobasket του 1987, ενώ κατά καιρούς παίζεται και σε άλλες επιτυχίες του Ελληνικού αθλητισμού.

We Are The Champions (Απονομή τίτλου σε αθλητικό γεγονός)

Ο lead singer των Queen, Freddie Mercury έγραψε το τραγούδι και αποτελούσε κομμάτι του δίσκου News of the World που κυκλοφόρησε το 1977. Το έχουμε συνδέσει με μεγάλες επιτυχίες στον αθλητισμό, σε όλο τον κόσμο. Βασικά παίζεται εκεί που δεν βάζουν το Final Countdown…

Carmen (Διαφήμιση Ajax)

Ο Γάλλος συνθέτης Georges Bizet συνέθεσε την όπερα Carmen, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1875 κι αποτελεί μια απ’ τις πιο πολυπαιγμένες και πετυχημένες όπερες παγκοσμίως. Φυσικά όλοι όσοι άνω των 30, το ξέρουν σαν το τραγούδι της διαφήμισης των καθαριστικών Ajax…

Song 2 (Fifa 98)

Τα μέλη των Blur, το 1997. έγραψαν το τραγούδι περιλαμβανόταν στο ομότιτλο δίσκο. Οι περισσότεροι φίλοι των games, το θυμούνται από το Fifa 98, Road to World Cup.

Ένα σπίτι καίγεται (Δήμητρα Ματσούκα στο Κάτι Τρέχει με τους Δίπλα)

Σε στίχους Εύης Δρούτσα και μουσική του Τριαντάφυλλου το 1997, το τραγούδι έκανε 2 φορές επιτυχία. Μία με την ερμηνεία της Νατάσας Θεοδωρίδου και μία με την Δήμητρα Ματσούκα στο σήριαλ Κάτι τρέχει με τους δίπλα.

Legionäre (Μικρόφωνα στα γήπεδα)

Το έγραψε το Michael Cretu το 1983 για το άλμπουμ Legionäre. Το ‘Legionäre’ ήταν το σήμα έναρξης της εκπομπής Μικρόφωνο στα Γήπεδα.

Breathe Me (Φινάλε Six Feet Under)

Το έγραψε η Αυστραλίδα μουσικός Sia και περιλαμβανόταν στο άλμπουμ ‘Colour the small one’ το οποίο και κυκλοφόρησε το 2004. Το τραγούδι έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο από την σειρά Six Feet Under.

με πληροφορίες από το oneman.gr

Ακούστε το Suite Greek Music Podcast εδώ:

Απάντηση