Το διάβασα στο ipop.gr

Όταν σου λένε να βάλεις μουσική για να νιώσεις καλύτερα εσύ απλά χαμογελάς ειρωνικά γιατί πιστεύεις πως το συγκεκριμένο τρικ δεν πιάνει; Κάνεις λάθος και για να στο κάνουμε πιο συγκεκριμένο θα σου πούμε, πως δεν φτιάχνει η μουσική τη διάθεση, αλλά ένα συγκεκριμένο τραγούδι που έχει ψηφιστεί ως το πιο χαρούμενο τραγούδι στην ιστορία της μουσικής παραγωγής.

Σε έρευνα, λοιπόν, που διεξήχθη πρόσφατα από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι οι επιστήμονες απάντησαν πως ένα συγκεκριμένο τραγούδι του συγκροτήματος, Queen, πρέπει να μπει στη λίστα των αγαπημένων σου.

Τα ευρήματα της έρευνας:

Αρχικά, η ομάδα των επιστημόνων έβαλε επί δύο εβδομάδες τους συμμετέχοντες να ακούν μουσική για να δουν αν μπορεί αυτή να τους βοηθήσει. Αφού τα αποτελέσματα ήταν τα αναμενόμενα η έρευνα συνεχίστηκε με τους επιστήμονες να φτιάχνουν μια λίστα 126 κομμάτια των τελευταίων 50 ετών και έτσι να φτάσουν στο ένα και φυσικά πιο χαρούμενο τραγούδι.

Ποιο είναι το πιο χαρούμενο τραγούδι που υπάρχει;

Ο νευροψυχολόγος, Jacob Jolij, ο οποίος ανέλυσε τα ευρήματα της έρευνας δήλωσε με το χέρι στην καρδιά πως το «Don’t Stop Me Now» των Queen είναι το πιο χαρούμενο τραγούδι. Να σημειωθεί άλλωστε, πως αυτό είχε πάρει τη θετική ψήφο τουλάχιστον εκ των συμμετεχόντων.

Απάντηση