Μέσα σε όλη την άνυδρη κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Ελληνικής μουσικής βιομηχανίας, βρίσκονται κάποιες σταθερές πηγές έμπνευσης, όπου τελικά εκεί καταλήγουμε.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, όπου στις 29 Ιουλίου έχει τα γενέθλια του (γεννημένος το 1925),  είναι μία από αυτές τις παγκόσμιες σταθερές μουσικές πηγές έμπνευσης, όπου από εκεί ο Μάριος Χαβιάρας aka Dreamers INC πήρε τραγούδια και μουσικές (φυσικά με την άδεια του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη) και ετοιμάζεται τον Σεπτέμβριο του 2020, να κυκλοφορήσει το άλμπουμ με τίτλο Digitalik, όπου θα περιέχει 24 τραγούδια, remixes και νέες εκτελέσεις.

Στο άλμπουμ θα ακούσουμε μεγάλους καλλιτέχνες, όπως Ειρήνη Παππά, Μελίνα Μερκούρη, Καλλιόπη Βέττα, Milva και άλλους, ενώ συμμετέχουν και Έλληνες σολίστες όπως ο Βασίλης Σαλέας και ο Σταύρος Παζαρέντζης.

Ακούστε το στο Suite GR Radio!

Η ηχογράφηση του άλμπουμ, είναι ένας συγκερασμός τεχνολογίας (από εκεί προέκυψε και το όνομα του άλμπουμ Digitalik) και ηχογράφησης σε στούντιο, όπου ηχογραφήθηκαν από την αρχή όργανα όπως κιθάρα, μαντολίνο, σαντούρι, σιτάρ, μαρίμπες και φυσικά το αγαπημένο όργανο του Μίκη Θεοδωράκη, το μπουζούκι.

Να σημειώσω πως την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου μας συνθέτη, θα κυκλοφορήσει ένα trailer του άλμπουμ με 1 λεπτό sample από το κάθε κομμάτι του άλμπουμ Ditigalik.

Προπομπός του άλμπουμ, είναι το single Zorba’s dance, από την ταινία Zorba the Greek του 1964 με πρωταγωνιστή τον Άντονι Κουίν.