Πολύ πιθανόν να έχεις βρεθεί σε κάποιο party, όπου εσύ ο dj παίζεις αμέριμνος την μουσική σου και διασκεδάζεις τον κόσμο. Ξαφνικά, έρχεται ο ιδιοκτήτης του χώρου ή αυτός που οργανώνει το party και σου λέει να βγάλεις γρήγορα ανακοίνωση πως το τάδε αμάξι εμποδίζει. Εσύ δεν έχεις μικρόφωνο μαζί σου, ούτε και το μαγαζί. Τι κάνεις;

Η λύση απλή. Βγάζεις το βύσμα των ακουστικών και το τοποθετείς στην είσοδο του μικροφώνου του μίκτη που δουλεύεις!

Πως γίνεται αυτό; Τα ακουστικά και το μικρόφωνο είναι κατασκευασμένα με την ίδια φιλοσοφία, αφού έχουν και τα δύο διάφραγμα ενώ δουλεύουν με την δόνηση του ήχου. Η διαφορά είναι ότι τα ακουστικά δονούν το διάφραγμα για να δημιουργήσουν ήχο, ενώ τα μικρόφωνα παρακολουθούν τις δονήσεις του ήχου προκειμένου να τον καταγράψουν.

Προσοχή όμως σε 2 λεπτομέρειες: Πρώτον, να ξέρεις πως μόνο το ένα από τα δύο ακουστικά θα λειτουργήσει σαν μικρόφωνο. Έτσι, όταν συνδέσεις τα ακουστικά στην θέση του μικροφώνου, βάλε τέρμα κάτω τα ποτενσιόμετρα και σιγά σιγά ανέβαζε τα, όσο δοκιμάζεις να μιλάς στα ακουστικά. Δεύτερον, το ακουστικό, έχει μεγαλύτερη επιφάνεια από αυτή ενός τυπικού μικροφώνου. Έτσι θα πιάσει περισσότερους ήχους από το περιβάλλον που είσαι. Αν παίζεις με μόνιτορ, κλείσε τα μόνιτορ γιατί υπάρχει περίπτωση να μικροφωνήσουν.

Δες το μικρό και κατατοπιστικό video του djtechtools:

Απάντηση