Δελτίο τύπου

Η Monika κυκλοφόρησε το πρώτο ελληνόφωνο τραγούδι της με τίτλο «Στάλα» πριν από λίγες μέρες, από το νέο Label της Panik Entertainment Group, την PANIK OXYGEN.

Η Στάλα έκανε συναυλιακή πρεμιέρα, στην εμφάνιση της Monika με την Oρχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ στο φετινό Summer Nostos Festival, του ΚΠΙΣΝ και η ανταπόκριση του κοινού ήταν ενθουσιώδης. Αυτή η μοναδική εκτέλεση ηχογραφήθηκε και τώρα κυκλοφορεί επίσημα από την Panik Oxygen.

Το νέο single της Monika, Στάλα, αποτελεί βασικό κομμάτι της προσωπικής της ιστορίας με ελληνόφωνα τραγούδια και με την πάροδο του χρόνου θα αποκαλυφθούν στο σύνολό τους, στο ελληνόφωνο κοινό.

 

Κριτική

Οφείλω να ομολογήσω πως η Monika, αντιπροσωπεύει ένα είδος μουσικής που δεν με εκφράζει καθόλου. Δε μου κάνει κανένα κλικ, για να καθήσω να απολαύσω τα τραγούδια της. Παρόλα αυτά, εκτιμώ το γεγονός πως ακολουθεί την δική της πορεία, με το κοινό της, γράφει η ίδια τα τραγούδια της, ενώ τα τραγούδια της κατά 99% είναι αγγλόφωνα, πράγμα πολύ δύσκολο για να πετύχει ευρείας αποδοχής στην Ελλάδα.

Μέσα όμως από το νέο label Panik Oxygen, η Monika τόλμησε να κυκλοφορήσει το πρώτο της Ελληνόφωνο single, τη περίφημη πλέον Στάλα. Και απέτυχε παταγωδώς. Το τι έφταιξε και το τραγούδι ήταν τόσο κακό, είναι προφανώς συνάρτηση πολλών παραγόντων. Κατά την γνώμη μου όμως, ο σημαντικότερος παράγοντας, είναι πως η Monika απέτυχε να μεταφέρει αυτό που είχε στο μυαλό της, την περίοδο που έγραφε την Στάλα, στην ηχογράφηση. Απλά να επισημάνω πως στο Youtube Lyric Video στο επίσημο κανάλι της, δεν φαίνονται πλέον τα like και τα dislike, για ευνόητους λόγους. Αν θέλετε δε να διασκεδάσετε, διαβάστε τα σχόλια που έχουν κάνει χρήστες στην Στάλα…

Η αντίδραση της Monika και προφανώς της εταιρείας, ήταν σχετικά γρήγορη. Ανέβασαν πριν από λίγες ημέρες, την live εμφάνιση που έκανε η Monika στο ΚΠΙΣΝ με την Στάλα. Το αποτέλεσμα; Ωσανά! Άλλο τραγούδι! Άλλη Monika!

Ξαφνικά στα αυτιά μας ακούσαμε ένα φωτεινό, καλοκαιρινό τραγούδι, που πλέον υπηρετούσε έναν σκοπό. Να σε ταξιδέψει και να σου φτιάξει την διάθεση!

Μπράβο στη Monika για την Στάλα live. Ελπίζω η studio ηχογράφηση να ήταν μία κακή παρένθεση στην πορεία της, που θα είναι λαμπρή…

 

Ακούστε το εδώ:

 

Στίχοι – Lyrics

Θέλεις, μα δε ξέρεις αν το θέλεις
Την καρδιά μου παιδεύεις σαν ξένο βαρύ φυλαχτό
Μα, εκεί ψηλά στον ουρανό, τ’ αστέρια λάμπουνε για μας τα δυο
Τον έρωτά μας τραγουδούν, το ’να με τ’ άλλο πως φεγγοβολούν
Χίλιες φορές με κάθε σου πρώτη ματιά

Φεύγεις, όλο φεύγεις, με πικραίνεις
Τα ναζάκια σου κάνεις και πας να μου φύγεις ξανά
Μα, εγώ θα ψάξω να σε βρω, όλα τα λάθη σου τα συγχωρώ
Για τα ματάκια που κοιτώ και τα χειλάκια που γλυκοφιλώ
Σαν αεράκι-άκι, σαν θαλασσάκι καλοκαιρινό!

Βράδυ, κάθε βράδυ, κι αύριο πάλι
Εγώ θα τρέχω για σένα, θα διώχνω τον κάθε καημό
Στις γαλανές ακρογιαλιές, εκεί που ανθίζουν οι πορτοκαλιές
Εκεί θα έρθω να σ’ το πω, όλο και πιο πολύ θα σ’ αγαπώ
Χίλιες φορές με κάθε σου πρώτη ματιά

Πω, πω, πω, πω

Αχ, τι χαρά έχω απόψε!
Στάλα-στάλα γεμίζει η καρδιά μου, χορεύει ο ντουνιάς
Δώσε μαέστρο μια πενιά, μια γιορτινή, μια λεβεντοπενιά
Για τα ματάκια που κοιτώ και τα χειλάκια που γλυκοφιλώ
Σαν αεράκι-άκι, σαν θαλασσάκι καλοκαιρινό!

Απάντηση